IT rešenja

Važnost informacionih sistema

U 21. veku je nemoguće zamisliti kompaniju koja ne koristi infomacioni sistem kao podršku i osnovu poslovanja.

Kompanije, razne organizacije i pojedinci u savremenom društvu, zavise od informacionih sistema kako bi bolje upravljali operacijama i delovanjima, održavali kompetitivnosti na tržištu, ponudili različite servise i unapredili svoje sposobnosti i kapacitete.

Sve poslovne celine je potrebno povezati u jedinstveni informacioni sistem za upravljanje poslovanjem. Implementacijom informacionog sistema svaka kompanija želi da strateškim klijentima omogući pristup informacijama od značaja.

Informacioni sistem ima za cilj da optimizije i unapredi poslovne procese, poveća produktivnos zaposlenih, obezbedi veću efektivnost i efikasnost kompanije, donese određene prednosti u odnosu na konkurenciju i pruži veće zadovoljstvo zadovoljnim kupcima.

Savremen način poslovanja korišćenjem internet tehnologija omogućava da se sirovine za proizvodnju obezbede na vreme, da roba bude isporučena u roku, da zaposlenima na vreme budu isplaćene plate, da razvoj ima više vremena da se posveti inovacijama proizvoda, da se novi proizvodi lakše lansiraju na tržište, da se lakše upravlja kapitalom i da kompanija posluje sa profitom.

Sa druge strane informacioni sistem menadžmentu kompanije može na vreme otkriti potencijalne probleme i pretvorili ih u prilike, onda to znači samo jedno da je lepa budućnost kompanije izvesna.